Mellom to dimensjoner, 2022 - 2023

30.09.2023
Mellom to dimensjoner,  ble startet opp i 2022. Tanker, ideer og filosofering rundt naturen og dens evne til å reprodusere seg gjennom frøet ble etter hvert, i prosessen, hovedfokuset med en underliggende tone av miljøkriminalitet. 

Materialene som brukes baserer seg på de materialer jeg har tilgjengelig rundt meg, gjenbruk er et viktig tema i prosjektet. Papir, silkepapir og tekstil, som brukes på ytre flater, er botanisk farget/trykket. Gjenbruksmaterialer består bl.a av betong biter, fugeskum, stein, plastikk, papir, tape, tekstil, ledninger, metallgjenstander, tau, pappmasje, hønsenetting, glass, rør, plastslanger mm •En del av installasjonene har base med form av pappmasje. Alle installasjonene er sydd for hånd med botanisk farget tekstil etter gammel kurvflette teknikk.


Nativitas 

Den første skulpturen i prosjektet, hvor hovedfokuset er på søm og oppbygnings teknikk. Inspirasjonen er hentet fra gamle tradisjonelle måte å binde krukker og kurver på. Elementer som stein er sydd inn og jorder skulpturen til temaet.


Fødselen


Vita Nova akt 1

Filosofiske tanker over frøet som ligger godt gjemt under dødt løv eller i den kalde vinter jorden og venter på å spire når våren kommer.

Naturens reproduksjon

 – igjen-fødsel

– nytt liv.


  


Vita Nova Akt 2

Temaet fortsetter å utvikle seg, visjonen og tankene tar nye retninger. 

Visjon: Trær og planter som går i vinterdvale, våkner når våren kommer og solen varme opp omgivelsene. 

 Da strekker de på kroppen og nyter livet, varmen og lyset......

Et nytt kapittel i livet starter  


Vita Nova akt. 3

Naturen kamp mot menneskelig sivilisasjon. 

Den filosofiske tanken bak skulpturene/installasjonen er naturen som tar tilbake, absorberer og dekker over menneskeskapte sivilisasjon så fremt vi lar naturen være i fred. 

En installasjon bestående av flere små skulpturer. Det er bruk av gjenbruks materialer i alle skulpturene. Gjenbrukte materialene er sydd inn i tekstilen enten dekket helt eller delvis for å illustrere naturens gjenerobring. 


The seed

Inspirert av frøkapsler og frø har denne installasjonen blitt til. Arbeidet består av armering dekket med tekstil og silkepapir, alt er botanisk farget. 

Fra frøet

våkner til liv

og spirer!

Skisse, ide utkast
Skisse, ide utkast

Alle ideer starter med en skisse, hvor jeg lar tankene svirre rundt og ideen tar form. På veien frem skjer noen endringer, noen tilpasninger, til det ferdige resultat er klart og det kan stilles ut. 

The Seed
The Seed
Utstillings ide
Utstillings ide

En enkel installasjon i et stort goldt rom gir installasjonen all oppmerksomhet og er med på å skape en ny rom følelse og nysgjerrighet.


Prosjektet består av enkelt skulpturer, installasjoner i kombinasjon med andre uttrykk som maleri, grafikk og tegning i utstillingøyemed.

  • Maleri se: Between two dimensions
  • Andre skulpturer ol. se: Utforske og A sircle of life