Between the book covers

01.07.2022

Between the book covers er arbeider hvor jeg re-bruker gamle bøker og gir de ett nytt liv en ny historie. 

Hvorfor gjør jeg det? Jeg har et stort hjerte for bøker, jeg har alltid likt å lese og drømme meg bort i historien - ofte leser jeg en bok flere ganger. Men så kommer man til det punkt at noen bøker må bort, jeg prøvde å gi de til Fretex men de hadde for mye på lager og ønsket ikke å ta imot flere. Så ble bøkene liggende på loftet i en kasse, stuet bort og nedstøvet men ikke helt glemt. 

Akt 1: 

i 2022 startet jeg med å tegne og lage kollasj inne i gamle bokpermer, for så å sette de sammen til en enhet. Sirkelen er et viktig element i flere av mine tegninger hvor den representerer evigheten og helhet. Disse tegningene har tittelen Between the book covers som også er tittelen for hele serien. 

2023, Det fullendte, tegning på gamle bokpermer
2023, Det fullendte, tegning på gamle bokpermer

Akt 2:

Med sort tusj har jeg tegnet med repeterende streker på 6 bokpermer, som til slutt danner helt bilde. Igjen er sirkelen med i tegningen, hvor sirkelen i de samlede flatene utgjør en helhet. Tittelen er Det fullendte

2022 - 2023, Dybde, Tegning og kollasj
2022 - 2023, Dybde, Tegning og kollasj

Akt 3:

Endel bokpermer består av enkle tynne papp-permer, Gjennom tegning på disse permene og så klippet ut motivene har jeg skapt en kollasj hvor også sirkelen er skimt bar. Kollasjen er montert i en større bokperm og helheten er en relieff med 3D form.

Tittlene er Dybde

2023, Verdens beste dektektiv historier - utdrag, drawing on book covers
2023, Verdens beste dektektiv historier - utdrag, drawing on book covers

Copyright © Britt Knoff 

 Akt 4:

Videre arbeider med ideen rundt bokperm er å omskape den til en 3D form en skulptur. Igjen er sirkelen med i flere former. Bokens tittel Verdens beste dektektiv hisorier er også tittelen på dette verket. På bokpermen har jeg skrevet av et utsnitt fra den første historien i boken, gjengitt i en hel setning.