2021 Portugal - Cerveira

04 - 14 Oktober

2019 - 2022 er jeg kunststudent ved DTK Kunstfagskole, Bærum. Høsten 2021 ble jeg, sammen med kunststudent Pia Kjølberg og kunstner Lilja Sighvatsdottir, tatt ut til å representere DTK Kunstfagskole ved Art in residens gjennom prosjektet LowPlast med avdeling Aquamuseum i Cerveira og Foundation Art Biennal of Cerveira. DTK Kunstfagskole er en av samarbeidspartene til LowPlast prosjektet. 

LowPlast prosjketets mål og visjon er å linke sammen kommunikasjon mellom forskning og kunst. LowPlast er et prosjekt som ønsker å øke forståelsen av plastikk forurensning av vår planet, med spesielt fokus på plastikk avfall i våre elver, innsjøer og hav. Residensen som vi ble en del av lå ved elven Minho, en grenseelv mellom Portugal og Spania.

Den portugisiske kunstnerene Acasio de Carvalho og grafiker Lúcia Nunes var vår guider gjennom turen og vi fikk også mulighet til å hjelpe til med Acasio's kunstintallasjon av plastikk avfall. I tillegg ferdigstille vi vår egen kunst som vi hadde med fra DTK Kunstfagskole, fra 9 - 12 oktober hadde vi utstilling i Foundation Art Biennial of Cerveira. 

Det å få være med på denne Art in residens har gitt meg ny erfaring om hvordan jeg kan se på kunsten som ett medie til å øke forståelsen for å ta vare på vår planet, knyttet nye vennskap og kontakter. Vi ble kjent med områdene rundt Cervera fra Caminha til Valenca, samt en dag i Porto ble det også før turen gikk hjem.


Lenker:

DTK kunstfagskole, Bærum Norge 

Aquamuseum, Cerveira, Portugal

Bienal, Cerveria, Portugal